Norges hunders landforbund bruker Dr. Bernhard Tellheim til å diagnostisere våre hunder.

Send oss en e-post til registrering@norgeshunder.no, hvor dere bestiller et skjema, alle hunder må være registrert i NHL og bruk nhl´s nummer på hunden.

Eierne sender selv sin bilder og betaler direkte til Dr. Tellheim´s klinikk. 

 

Her er informasjon om klinikken han driver i Tyskland:

 

Giessen Dysplasia Centre (DZG)  
er et institutt dedikert til diagnostisk avbildning av skjelett og dysplasi hos små dyr. Vi tilbyr uavhengig kompetanse innen degenerative og dysplastiske skjelettsykdommer, inkludert hoftedysplasi, albuedysplasi, vertebral misdannelse, osteokondrose, samt røntgendiagnostikk og CT-skanning. 

 

Røntgendiagnostikk og CT-skanning 

Bildediagnostikk av genetisk påvirkede skjelettlidelser baserer seg primært på røntgen- og CT-skanning. Begge prosedyrene er avgjørende for diagnostisering av skjelettlidelser. 

Røntgenskanning er den foretrukne diagnostiske screeningprosedyren, da den er mer kostnadseffektiv og mer utbredt på veterinærklinikker enn CT-basert skanning.  

CT-undersøkelse er imidlertid et viktig verktøy for utredning av utfordrende albuedysplastiske tilfeller. For forskningsformål brukes også prosedyrer som magnetisk resonansavbildning. 

 

 

Støtte Oppdrettere, Klubber og Hunde Eiere 

Rasespesifikke retningslinjer knyttet til screening for potensielle diagnoser, skjelettlidelser eller høy risiko for disse, og bruk av disse for utvelgelse av raseverdige dyr, er ikke alltid lett å forstå for hundeeiere. Derfor er DZG forpliktet til å gi konsultasjon og støtte til ikke bare raseklubber, men også til de faktiske hundeeierne. Vi mener det er avgjørende å vurdere radiologisk avbildning på en avidentifisert måte for å sikre en rettferdig og objektiv vurdering av røntgenbilder. Vi er alltid lett tilgjengelige for å forklare funn og gi råd om hundens videre bruk, eller om nødvendig for å gi informasjon om mulige terapialternativer. Vi mener det er viktig å ha et samarbeid med genetikere og med raseklubber med hensyn til utvikling og implementering av seleksjonstiltak som brukes til de ulike avlene av rasehunder. 

 

 

Vår forskning 

DZG har i mange år investert i forskning som er relevant for genetisk påvirkede skjelettsykdommer. En integrert del av DZG er våre egne forskningsprosjekter som tar sikte på å informere beste praksis for diagnostisering av genetisk påvirkede skjelettsykdommer. Vi gir også økonomisk støtte til tredjeparts forskningsprosjekter via Gesellschaft zur Förderung Kynologischer Forschung e.V. (The Society for the Advancement of Cynology Research). 

 

 

Vårt kjernediagnostiske screeningteam 

Dr. Bernd Tellhelm, Dr. Nele Eley og Dr. Kerstin von Pückler er eksperter innen diagnostisk bildebehandling og har blitt tildelt tittelen "European Specialist in Veterinary Diagnostic Imaging" av European College of Veterinary Diagnostic Imaging (ECVDI). Dr. Nele Eley og Dr. Kerstin von Pückler er også veterinærspesialister i radiologi og andre bildebehandlingsteknikker (LTK Hessen). Dr. Bernd Tellhelm er veterinærspesialist for kirurgi (LTK Hessen).