NY I RINGEN OG UTSTILLINGSREGLER.

1. Hunden må være vaksinert mot valpesyke, parvovirus og smittsom leverbetennelse (snakk med veterinær om det regime). Når man har hunder med på utstilling må man vaksinere hunden mot kennelhoste, vaksinen bør ikke være eldre enn 1 år.

Pass / helsebok må vises ved kontroll i inngangen.

På våre utstillinger er det bindende påmelding. Det betyr at eneste grunn for å få igjen penger er om hunden er syk. Da må det foreligge en veterinærattest. Den sendes til utstilling@norgeshunder.no

1. Valper skal være minimum 12 uker gamle for å være på utstillingsområdet. (fra 01.09.2019)


2. Møt opp med ren og velstelt hund i god tid.
3. Du bør rekke å lufte hunden din godt før den skal inn i ringen, slik at den ikke gjør fra seg under bedømmingen.
4. IKKE TILLAT Å BRUKE LANGLINE ELLER FLEXIBÅND på hele utstillingsområde.
5. Finn en plass til deg og hunden, slik at hunden får roet seg. Det blir mye lyder og lukter i løpet av en utstillingsdag.
6. Rundt ringen skal det være en fri sone, der ikke bur, stoler og telt skal stå.
7. Kun en handler pr. hund. (ingen dobbelhandling)
8. Følg nøye med på ringsekretæren i din ring, den vil rope opp når det nærmer seg og deretter når det er din tur å komme inn i ringen. Ta hunden ut av bur/få den i bevegelse, «varme opp» før hunden skal inn i ringen.
9. Still opp hunden etter anvisning av ringsekretæren, når du kommer inn i ringen.
10. Få hunden til å stå mest mulig stille og posere for dommeren. «Still opp hunden» sier vi da!
11. Tren på at hunden har fokus på deg i ringen, under hele bedømmingen. (Dommeren sier i fra hvis/når dere kan hvile/slappe av)
12. Hannhundene bedømmes først, deretter tispene i samme rase.
13. Når din hund skal bedømmes av dommeren, da blir den bedømt etter rasestandarden, de hundene som får exl og ck går videre til beste hund i respektiv kjønn.
14. Når alle hundene av samme kjønn i din hunds rase er ferdig bedømt av dommeren, velger dommeren ut hvilken av hundene som blir nummer 1,2,3 og 4 osv.
15. Den beste hunden (nr.1) i hvert kjønn går videre til bedømming av best i rasen (BIR) og beste i motsatt kjønn (BIM). BIR hunden går videre til finalene.
16. Har hunden din løpetid så må du gi beskjed i sekretariatet når du ankommer utstillingsplassen. Det blir merket med rød farge på nummerlappen.
17. Pass på at hunden din ikke skader andre hunder eller folk. Hvis en hund viser aggresjon ovenfor andre hunder eller dommeren, kan den bli bortvist fra utstillingsområdet
18. Ta hensyn til andre på utstillingsområde.
19. Plukk ALLTID opp pels, søppel og ekskrementer etter deg og din hund på gulvet eller bakken.
20. Det er ikke lov å benytte spray eller annet i pelsen som endrer pelsens kvalitet, som eks. hårspray, pudder, farge mm.
21. Hardhendt avstraffelse og bruk av pigghalsbånd er ikke tillatt.


22. Helstrup er lov hvis det blir brukt på en forsvarlig måte
23. Det er ikke tillatt i noen forum å klandre dommer eller åpenlyst klandre dommerens bedømmelse.
24. Det er ikke tillatt for utstiller under bedømmelsen å bruke klær eller andre ting med synlig kennel navn.
25. DET ER IKKE LOV TIL Å STILLE HALE/ØRE KUPERT HUND I NORGE, se mattilsynets forskrift nr. 614 . (unntak! hvis man har veterinærattest på at det er veterinærmedisinske årsaker til kupering.)

26. BRUDD PÅ OVENSTÅENDE REGLER, OPPFØRSEL I STRID MED GOD SKIKK OG TIL SJENANSE FOR ANDRE, KAN MEDFØRE INNRAPPORTERING TIL NHL OG FØRE TIL TAP AV PREMIE OG PLASSERING + UTELUKKELSE AV Å DELTA PÅ UTSTILLING, KONKURRANSER OG STEVNER I REGI AV NHL.
27. DU HAR IKKE LOV TIL Å STILLE HUND I DEN RINGEN EIEREN AV HUNDEN JOBBER ENTEN SOM DOMMER, RINGSEKRETÆR ELLER SKRIVER + ELEVER I UTSTILLINGSRINGEN . DET SAMME GJELDER I FINALE RINGEN .